slide
Read More

En god nettside – her bør du begynne

slide
Read More

Store foretak og deres suksess

slide
Read More

Hva er hemmelighet bak vellykkede bedrifter?

slide
Read More

Din hjemmesides betydning for firmaet ditt

Store foretak og deres suksess

Gigantiske foretak er ekstremt godt organiserte – noe mindre kan man ikke forvente når man har flere tusen ansatte, alle med sine oppdrag og rutiner. Store foretak startet dog alle ut i det små, med minimale investeringer og maksimale krefter. Statoil er ett av unntakene, det statlige olje- og gasselskapet ble opprettet etter et vedtak på begynnelsen av 70-tallet, når den norske oljen begynte å flomme opp fra Nordsjøen.

Store foretak – store komponenter i økonomien

Nå om dagen har Statoil rundt 30 000 ansatte, og sørger for at Norge er et velferdsland med god økonomi og nordmenn er blant verdens rikeste mennesker. Uten de grenseløse olje og gassressursene hadde dog ikke Statoil eksistert, så veien til suksess har vært rimelig annerledes enn for eksempelvis kreative Apple. Apple ble skapt av tre amerikanere – Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne. Steve Jobs er den mest kjente av disse herrene. Med den utrolige blandingen av intelligens, karisma og kreative tankegang har Apple vokst seg til å bli ett av verdens største private selskaper, med et stort utvalg av elektroniske produkter – iPhone, iPad og Mac er alle Apple-produkter som finnes i millioner av husholdninger verden rundt.

Elektriske og elektroniske løsninger er essensielle i samfunnet

Der Apple produserer elektronikk, har Betsson et utrolig bredt tilbud med underholdning for nettopp denne elektronikken. For hva skulle man gjort med en iPhone eller et nettbrett uten underholdning og spill? I dag er Betsson en komplett spillportal med underholdning for alle og enhver. Så har man General Electric, et amerikansk konsern som driver med det aller meste av elektriske løsninger til hjem og bedrift, TV-kanaler og industrielt utstyr. General Electric, bedre kjent som GE, er verdens største selskap med over tre hundre tusen ansatte.

Starbucks har nesten like mange ansatte, men driver hovedsaklig med én ting – kaffe. Starbucks er den foretrukne kafeen for millioner av mennesker verden rundt. Kaffekjeden har over tjue tusen kafeer i nesten femti land på alle seks kontinenter.