slide
Read More

En god nettside – her bør du begynne

slide
Read More

Store foretak og deres suksess

slide
Read More

Hva er hemmelighet bak vellykkede bedrifter?

slide
Read More

Din hjemmesides betydning for firmaet ditt

Hvordan starte din egen bedrift


Det er mye å tenke på når man skal starte bedrift, og det kan dermed være lurt å planlegge litt før oppstart. På visse områder vil en måtte søke om tillatelse for å drive virksomhet, for eksempel om varen eller tjenesten man selger kan føre til skade.

1071333-handsome-businessman-portrait-on-whiteEn god ide vil dermed være å gjøre seg obs på hvilke. Andre ting en bør tenke på før man begir seg i gang med egen bedrift er om der er marked for produktet en ønsker å selge, hvordan foretaksform som er den rette for ens bedrift og om en har det som skal til økonomisk, spesielt i form av startkapital.

Det finnes forskjellige regler for de forskjellige typene av foretak. For eksempel må man gjennom enkeltmannsforetak betale forskuddsskatt, og ved delt ansvar må du være sikker på at medeier er 100% til å stole på. I det organisasjonsformen er bestemt vil en måtte registrere bedriften. Regler rundt skatt og avgifter og andre regnskapskrav bør en deretter sette seg inn i og valget angående det å engasjere regnskapsfører/revisor må tas.

Om virksomheten er pliktig må den registreres i merverdiavgiftsregisteret ved omsetning på over 50 000 i en periode på 12 måneder. Skjemaer og slikt kan leveres elektronisk via Altinn. Bedriftens adresse må oppgis korrekt i brønnøysundregistrene. Ikke glem at posten også må informeres. Et enkelt markedsføringstriks er å også dra nytte av google maps for at adressen lett skal kunne bli funnet av potensielle forbrukere.