slide
Read More

En god nettside – her bør du begynne

slide
Read More

Store foretak og deres suksess

slide
Read More

Hva er hemmelighet bak vellykkede bedrifter?

slide
Read More

Din hjemmesides betydning for firmaet ditt

Finansier din første bedrift

Har du en super forretningside og drømmer om å starte opp egen bedrift? Da er det selvsagt svært mye du bør tenke på, og kanskje den viktigste og største utfordringen er hvordan du skal finansiere bedriften. Først og fremst bør du utarbeide en god, detaljert forretningsplan og et budsjett. Da får du en oversikt over hvor mye kapital som er nødvendig for å realisere drømmen om å bli din egen sjef.

Finansieringsmuligheter – lån

For en del er det rett og slett egne oppsparte midler som blir løsningen når de skal starte bedrift. Dersom du ikke har egne midler, eller bare har deler av kapitalen det er behov for, er neste skrittet ofte lån eller kapital fra investorer. Det finnes ulike typer støtteordninger for nye bedrifter. Du kan vurdere vanlig banklån, og hos Fairlån får du god oversikt over ulike aktører som tilbyr hurtiglån. Større banklån vil ofte kreve at banken for eksempel tar pant i boligen eller bilen din. Et annet alternativ er å låne penger av slekt eller venner.

Finansieringsmuligheter – investorer

Har du en svært god ide, kan du forsøke å få investorer til bedriften din. Crowdfunding er et nyere og interessant konsept på nett du kan sjekke ut, dersom mange nok liker ideen din kan det være penger å hente her. Englekapital er en annen interessant mulighet du kan ta en titt på. Ta en titt på Innovasjon Norge, her kan det være mulig å få ulike tilskudd og ulike typer støtte til den nye bedriften din.

Dersom du starter opp en bedrift som en annen, større og mer etablert bedrift kan ha nytte av samarbeid med, kan du forsøksvis kontakte dem for å undersøke muligheten for at de vil finansiere hele eller deler av kapitalbehovet ditt i bytte mot for eksempel at de får selge produktet ditt på et senere tidspunkt.