slide
Read More

En god nettside – her bør du begynne

slide
Read More

Store foretak og deres suksess

slide
Read More

Hva er hemmelighet bak vellykkede bedrifter?

slide
Read More

Din hjemmesides betydning for firmaet ditt

En god nettside – her bør du begynne

Mange glemmer hvor viktig det å ha en god nettside kan være. Informasjon på nett når lengre enn informasjon lokalt, og de fleste forbrukere vil dermed ta i bruk internett for å lære om din bedrift og det du selger. Skulle nettsiden da være elendig og umulig å forstå seg på er risikoen stor for at forbruker leter etter informasjon på andre sider.

Mange baller å holde fokus på!

Det må planlegging til. En nettside må ikke være for vanskelig å navigere seg gjennom. Den trenger struktur. Viktige lenker må være synlige og alt av tekst må kunne gi forventet informasjon uten å bli unødvendig lang. Et godt design er viktigere enn det kanskje høres ut som. Er designet pent og ryddig vil forbruker automatisk finne nettsiden mer innbydende og være mer villig til å se hva du har å tilby. Husk også at det er forbruker som er målgruppen, ikke deg selv. For å få innholdet på siden så relevant som mulig kan det være lurt å prøve å sette seg i forbrukerens sko. Hva ønsker du som forbruker å finne på denne nettsiden? For at forbruker skal kunne ha mulighet til å kontakte deg og din bedrift, trenger nettsiden å ha kontaktinformasjon. Denne kan enten få en egen lenk, eller befinne seg synlig nederst på siden. Kobler du for eksempel bedriftens Facebook-side til hjemmesiden vil du kunne nå ut til flere. I det nettsiden er ferdig og alt har tatt form kan du likevel ikke fullt forlate den. Nettsiden må vedlikeholdes og vil på et og annet tidspunkt kreve å bli oppdatert.

Lær av andres feil og suksesser

Skulle du fortsatt være usikker på hvordan en god nettside ser ut kan en god idé være å besøke andre bedrifters nettsider for å se hvordan de har utformet nettsidene sine, og legge merke til hva som virker og hva som ikke virker. Et eksempel er for eksempel vinmonopolets sider. Her er designet enkelt men stilfullt. Nettbutikken er lett synlig i en sidemeny, det samme er produktene, kontaktinformasjonen og butikkene.

Det finnes også kurs i hvordan man lager og opprettholder gode nettsider. “Gode nettsider med universell utforming” er ett. Kurset holdes i november og påmeldingsskjema er å finne på dataforeningen.no.